Hvordan kan det danske foreningsliv bidrage til at tage godt imod børn? 

Næsten halvdelen af alle danskere er frivillig i en forening eller udfører frivilligt socialt arbejde.  Fritids- og foreningslivet er derfor en god mulighed for de nyankomne familier, der skal finde sig til rette i et nyt land og lokalsamfund.

Fritidsaktiviteten er en god og naturlig mulighed for både barn og forældre. De kan få et netværk, nye venner, lære sprog og få indblik i den danske kultur.  

Du kan også hjælpe forældrene med selv at melde sig som frivillige.  

Hvis du er under 18 år og gerne vil være frivillig
Meld dig som frivillig hos Barnet Ungdom
Meld dig som frivillig hos Ungdommens Røde Kors 

Hvis du er 18 år eller ældre og gerne vil være frivillig
Meld dig som frivillig hos Red Barnet  
Meld dig som frivillig hos Røde Kors  
Meld dig som frivillig hos Dansk Flygtningehjælp   

Hvordan kan jeg hjælpe barnet i gang med en fritidsaktivitet?
I de fleste klubber og fritidsaktiviteter skal man betale for medlemskab, men der er forskellige muligheder for økonomisk støtte, hvis man ikke selv har råd til at betale kontingentet. Du kan som frivillig hjælpe et nyankommet barn og familien ved at informere dem om de muligheder, de har for økonomisk hjælp. Du kan kontakte — eller guide familien til selv at kontakte — kommunens fritidsafdeling og spørge, hvilke muligheder, der er for at søge støtte.
 

Der findes en række organisationer, inklusive os i Red Barnet, der laver aktiviteter netop for børn, der er kommet til Danmark på flugt. De tiltag er gratis. Det kan være en god idé at gøre børnene og deres familier opmærksomme på de tilbud.  

Se også:

Det trygge fællesskab og børnevenlige områder
Hvordan kan jeg hjælpe børn ind i fællesskabet?
Barnets modstandsdygtighed