Hvordan kan jeg hjælpe som frivillig?

Børn leger med duploklodser

Det er voksne, der skal skabe trygge rammer for det barn, der har oplevet at skulle flygte fra alt, hvad det kendte og nu er landet i en ny virkelighed.

Du er måske en af de første  voksne, barnet møder i Danmark, og du spiller derfor en afgørende rolle i dit arbejde og i mødet med kriseramte børn i dit frivillige arbejde.

Her er, hvad du som frivillig kan gøre for at tage godt imod et barn:

  • Du kan hjælpe barnet ind i de positive fællesskaber. Det er nemlig afgørende for både trivslen lige nu og den videre udvikling.
  • Du kan hjælpe barnet med at skabe tætte relationer til jævnaldrende børn.Når der bliver skabt tillid, er der rigtig god grobund for at vende udviklingen og humøret hos det barn, der har været på flugt.
  • Når du skaber aktiviteter og lege for det barn, der kommer hertil med ar på sjælen, er du også med til at beskytte barnet gennem nærvær, leg, nye venner og adspredelse.
  • Du kan sørge for at se, høre og anerkende barnet. Det kickstarter i sig selv forandring og udvikling. Der er forskel på, hvad man som tryg voksen skal være opmærksom på, alt efter hvor gammelt barnet er.

Se også:

Alle børn har rettigheder
Hvordan påvirker det et barn at være på flugt
Fem børn lytter
Hvorfor flygter mennesker?